Nosaltres

Blog

Contacte

Clipping d´Influencers: 5 Claus per Impulsar el teu Màrqueting

En els últims anys, els influencers han guanyat importància a causa de la seva capacitat per arribar a audiències específiques, generar confiança i autenticitat, i oferir resultats mesurables per a les marques que col·laboren amb ells, i per això ara es consideren una part fonamental en les estratègies de màrqueting i comunicació. Com a tal, també es pot monitoritzar la seva presència i el seu impacte a través d’eines de clipping.

La importància del clipping a les xarxes socials

Noia jove gravant-se amb el telèfon mòbil sostingut per un trípode.

El clipping o seguiment de mitjans és una eina molt versàtil, aplicable a diferents àmbits i per a diferents finalitats. Una d’elles és l’ús per part d’influencers, les seves agències o les marques que treballen amb ells.

El clipping o seguiment de mitjans té els seus inicis en els mitjans escrits impresos, amb retallades fetes a mà, però molt ha passat des del seu naixement. Actualment, aquests seguiments es poden fer en tota mena de mitjans, digitals, audiovisuals i fins i tot xarxes socials. Els influencers i les marques que treballen amb ells poden treure’n un gran profit del clipping de xarxes socials, una eina crucial per entendre i gestionar la presència en línia, la reputació i l’estratègia de màrqueting en l’entorn digital actual. 

Aplicar el clipping a les xarxes socials pot ser de gran ajuda per adaptar estratègies de comunicació a noves tecnologies i tendències. Seguir perfils, publicacions i mencions en diferents xarxes socials pot aportar als creadors de continguts i a les agències una visió en directe de l’estat de la seva reputació, alhora que els permet anticipar-se als gustos de la seva audiència i a les modes emergents.

¿Per a què serveix el clipping d’influencers?

El clipping, que implica el seguiment i recopilació de mencions i aparicions als mitjans de comunicació, pot ser una eina valuosa tant per als influencers com per a les marques que els patrocinen, fent que tots dos enfoquin de manera molt més eficaç les seves estratègies de comunicació cap als seus objectius de marca.

1. Mesura de l’impacte: Els influencers poden utilitzar el clipping per mesurar l’impacte de les seves col·laboracions i campanyes. En rastrejar i recopilar totes les mencions als mitjans de comunicació i xarxes socials, els influencers poden avaluar l’efectivitat del seu contingut i el seu abast per establir una estratègia de continguts més efectiva.

2. Demostració de valor als patrocinadors: En proporcionar informes de clipping a les marques i empreses que els patrocinen, els influencers poden demostrar el valor de la seva associació i potenciar la seva valua. Els informes detallats que mostren la cobertura mediàtica i l’exposició obtinguda poden ser una forma efectiva de retenir i atreure nous patrocinadors, fent créixer la seva marca personal.

3. Identificació d’oportunitats de col·laboració: Els influencers poden utilitzar el clipping per identificar oportunitats de col·laboració amb marques i empreses que estan rebent cobertura mediàtica. En veure quines marques estan sent mencionades als mitjans i en quin context, els influencers poden determinar quines podrien ser socis potencials per a futures col·laboracions.

4. Seguiment de la reputació i la imatge de marca: El clipping també pot ajudar els influencers a monitoritzar la seva pròpia reputació i percepció de marca als mitjans. En veure com són mencionats i percebuts en diferents contextos, els influencers poden ajustar la seva estratègia i contingut per mantenir una imatge positiva i coherent, i fins i tot resoldre crisis de comunicació

5. Anàlisi de la competència: A més de rastrejar la seva pròpia cobertura mediàtica, els influencers poden utilitzar el clipping per analitzar l’activitat dels seus competidors. Això els permet mantenir-se al corrent de les tendències del mercat, identificar oportunitats de diferenciació i ajustar la seva estratègia en conseqüència per ser més eficaços.

Avantatges del clipping per al marqueting d’influencers

El clipping d’influencers també té beneficis per a les marques i empreses que participen en estratègies de marketing d’influencers. L’eina proporciona informació valuosa que ajuda les marques a entendre i millorar les seves estratègies, maximitzant el retorn de la inversió i reforçant la relació amb la seva audiència.

1. Mesura de la percepció de la marca i l’impacte: El clipping ajuda a avaluar la percepció pública de la marca o producte en observar com es relaciona amb un influencer en particular i com aquesta relació es percep entre el públic objectiu. A més, permet mesurar l’impacte de les campanyes de màrqueting d’influència en rastrejar i quantificar les mencions i la visibilitat generada pels influencers als mitjans de comunicació i les xarxes socials.

2. Identificació de tendències, patrons i oportunitats: El seguiment de mitjans permet a les marques o agències identificar tendències emergents i patrons de comportament dins de l’audiència de l’influencer, el que pot guiar futures estratègies de màrqueting i desenvolupament de productes. També facilita la selecció dels influencers més adients per a una marca o producte en analitzar el seu abast, compromís i la percepció de la seva audiència.

3. Optimització de campanyes: Proporciona informació sobre quins tipus de contingut o col·laboracions generen major interacció i compromís, el que permet a les marques optimitzar les seves futures campanyes de màrqueting d’influència.

4. Monitorització de la competència: El clipping és una eina molt útil per monitoritzar les activitats de màrqueting d’influència de la competència i comparar el rendiment dels influencers associats amb diferents marques. Això permet tenir en compte constantment l’estat del sector, per poder anticipar tendències i dissenyar la millor estratègia.

5. Avaluació del ROI: El seguiment i anàlisi del clipping de mitjans també permet a les marques avaluar la rendibilitat de la inversió (ROI) de les seves campanyes de màrqueting d’influència, el que els ajuda a determinar l’efectivitat d’aquestes col·laboracions i ajustar la seva estratègia en conseqüència.

Fotografia d`un cèrcol de llum i un telèfon mòbil, a la pantalla del qual es veu una jove gravant-se mentre es maquilla.

Últims posts de MyNews

Subscriu-te al nostre blog per estar al dia de MyNews.

Solicita tu demo gratuita

Sol·licita la teva demo gratuïta​