Nosaltres

Blog

Contacte

Anàlisi semàntica: potència la teva clipping i reputació

Dades, dades i més dades: en el vertiginós món digital, l’allau d’informació és constant. Per als professionals de la comunicació i la documentació, entendre com aquesta marea de dades impacta en la percepció d’una marca, empresa o institució és crucial.

En aquest viatge, l’anàlisi semàntica aplicada al clipping emergeix com una brúixola, permetent-nos no solament analitzar la presència en els mitjans, sinó també desxifrar el significat del contingut i què aporta a la nostra marca i reputació. 

Què explora l’anàlisi semàntica? Com pot ajudar-nos a explotar el clipping? Quina informació ens permet obtenir i quins usos li podem donar per a una comunicació estratègica?

Per a això, explorem com l’anàlisi semàntica es converteix en l’aliat indispensable per a desentranyar el contingut de les notícies, vengen del canal que vinguin. Des de la freqüència de conceptes fins a la rellevància de termes clau, descobrim l’anàlisi de dades semàntic i com aquesta eina revoluciona la forma en què entenem i gestionem la reputació de les nostres marques en el gran oceà mediàtic.

Anàlisi semàntica: Què analitza?

L’anàlisi semàntica és l’estudi de significats en el llenguatge. L’anàlisi semàntica és una disciplina clau en el processament del llenguatge natural (PLN) que s’enfoca a comprendre el significat de les paraules i frases en un context. L’objectiu de l’anàlisi semàntica és establir relacions entre diferents variables amb valor semàntic. Per a això s’analitzen les freqüències absolutes, les freqüències relatives i les seves variàncies exposant les dades comparades mitjançant taules i el mapa semàntic. D’aquesta manera, posa en relació marques i paraules perquè puguem estudiar la seva connexió.

+ Freqüència d’un concepte: Indica quantes vegades una paraula o frase apareix en notícies sobre la marca, identificant les paraules clau més comunes en el contingut analitzat.

+ Freqüència relativa d’un concepte: Compara quant s’esmenta un terme per a una marca en relació amb altres marques, revelant quins termes són més específics i únics per a aquesta marca en comparació amb els seus competidors.

Análisis semántico para optimizar Clipping y Reputación Online

+ Mitjana de les freqüències: Mostra que comuna és la connexió entre una marca i termes clau. Una mitjana alta indica una connexió constant, mentre que una mitjana baix suggereix una relació més esporàdica.

+ Variància de les freqüències: Mesura quan canvia la connexió entre una marca i uns certs termes. Una variància baixa indica una relació estable, mentre que una alta suggereix una connexió més inconstant.

+ Rellevància d’un concepte: Un número que considera tant la força de la connexió com la seva estabilitat. Una rellevància alta indica una connexió forta i constant amb la marca, mentre que una baixa suggereix una relació més feble o menys constant.

+ Conceptes més rellevants: Paraules o frases de gran importància en relació amb una marca, sent termes fortament vinculats de manera consistent. Identificar aquests conceptes és clau per a comprendre les paraules clau que tenen més impacte en la imatge i comunicació de la marca.

L'anàlisi semàntica aplicada al clipping i els seus usos

El clipping, també conegut com a monitoratge de mitjans, és una tècnica que consisteix a rastrejar i recopilar informació sobre mencions, comentaris i notícies relacionades amb una marca, empresa o producte en mitjans de comunicació, xarxes socials, blogs i altres llocs web en línia. L’objectiu és tenir una visió integral i en temps real sobre com una empresa és percebuda per la seva audiència.

Aplicando el análisis semántico al Clipping y la Reputación Online

En una anàlisi de dades quantitatiu aplicat al clipping ens centrem principalment en el nombre de notícies amb esments a la marca i el valor econòmic i audiència que han generat aquest conjunt. Això ens permet assenyalar quines campanyes han funcionat millor, el valor publicitari associat a una nota de premsa i analitzar quin tipus de mitjans ens ofereixen una major rendibilitat. L’anàlisi semàntica permet explorar el clipping molt més allà.

L’anàlisi semàntica permet explotar el clipping i estudiar exhaustivament les relacions entre les paraules, donant-nos l’oportunitat d’explorar molt més allà de les mètriques quantitatives. En el context del clipping, s’enfoca en la comprensió del significat de les paraules i frases en les notícies i mencions en mitjans de comunicació per a explorar aquesta informació i aportar valor a les decisions estratègiques. Aquest enfocament més profund i qualitatiu és clau per a entendre el context real deles mencions i com es relacionen amb la marca. Utilitzar l’anàlisi semàntica per a explotar el clipping és essencial per a analitzar la teva situació respecte a la de la competència, cuidar la reputació de la marca i gestionar crisi de manera proactiva i efectiva.

+ Extracció de conceptes clau

L’anàlisi semàntica pot ajudar a identificar els conceptes clau presents en un articles, notícies o publicacions en xarxes socials. Això implica analitzar les paraules i frases utilitzades per a determinar els conceptes principals i les idees destacades.

En situacions de crisis, aquest enfocament es converteix en un recurs essencial per a la gestió de situacions crítiques a través del clipping. En aquest punt, l’anàlisi semàntica pot ser una eina fonamental en oferir informació precisa sobre els conceptes vinculats a la crisi. Aquesta capacitat permet una resposta eficaç, utilitzant l’anàlisi de mitjans per a anticipar escenaris, comprendre a fons els factors clau i, en última instància, mitigar els impactes negatius en la reputació de la marca. D’aquesta manera, el clipping no sols informa, sinó que es converteix en un aliat estratègic en la gestió de crisi, possibilitant decisions fonamentades i accions proactives.

+ Reputació de marca

La reputació de marca és un actiu intangible crucial per a l’èxit a llarg termini d’una organització. L’anàlisi semàntica exerceix un paper essencial en la gestió de la reputació, ja que proporciona una comprensió completa i contextual del llenguatge utilitzat en la cobertura mediàtica.

En l’anàlisi semàntica, la gestió de la reputació de marca s’enforteix en avaluar les freqüències dels conceptes i la relació entre marques i aquests. Aquest enfocament permet quantificar la percepció pública i ajustar estratègies comunicatives per a contrarestar opinions negatives o reforçar aspectes positius, contribuint a construir relacions sòlides amb l’audiència. Identificar ràpidament problemes de percepció i avançar-se a crisi de reputació són beneficis clau, permetent un ajust estratègic per a mantenir una imatge positiva. A més, aquesta anàlisi facilita el clipping competitiu, ja que propícia reflexions que permeten a les marques destacar-se en el seu sector, comprendre la seva posició respecte a la competència i optimitzar l’estratègia de comunicació per a adaptar-se a l’actualitat del sector .

+ Personalització de contingut

L’anàlisi semàntica facilita la personalització del contingut, un benefici crucial per al màrqueting i la reputació de marca. En entendre el significat darrere de les paraules, les marques poden adaptar missatges a audiències específiques, millorant la rellevància. Aquesta personalització refinada no sols impulsa la participació, sinó que també enforteix la percepció de la marca com a autèntica i orientada al client.

+ Relacions entre entitats

L’anàlisi semàntica de relacions entre entitats potencia el clipping en mostrar connexions significatives en la informació de les notícies i mencions. Això no sols proporciona un enteniment més profund dels contextos en les notícies, sinó que també facilita la identificació d’associacions estratègiques. En comprendre com diferents entitats interactuen, les marques poden optimitzar les seves aliances i col·laboracions, enfortint així la seva posició en el mercat.

+ Aplicació en el SEO

La integració de l‘anàlisi semàntica en l’estratègia SEO pot revolucionar la visibilitat i el rendiment d’una marca. En realitzar una anàlisi semàntica del clipping, s’extreuen paraules clau essencials tant per a la marca com per a la competència, oferint una visió completa del panorama digital. Aquest enfocament no sols identifica les paraules clau tradicionals, sinó que també desentranya associacions semàntiques més subtils, proporcionant una comprensió profunda de la rellevància contextual.

La detecció de paraules clau, tant pròpies com de la competència, és fonamental per a optimitzar l’estratègia SEO. Aquest procés permet a la marca adaptar el seu contingut, millorant l’experiència de l’usuari i destacant en les cerques que volem potenciar, la qual cosa resulta en un augment significatiu del trànsit. La comparació amb la competència proporciona una perspectiva valuosa per a ajustar estratègies, millorar la posició en els resultats de cerca i ressaltar les seves fortaleses úniques. En conjunt, l’anàlisi semàntica potència l’estratègia SEO en enfocar-se en la comprensió integral del context i els conceptes clau del sector, permetent elevar la presència en línia de la marca de manera estratègica i efectiva.

Analizando informes con enfoque semántico para mejorar Clipping y Reputación Online

Anàlisi semàntica en MyNews. MyNews Analysis

Davant el gran volum de dades generades diàriament en internet, en premsa impresa, mitjans audiovisuals, xarxes socials, etc. sorgeix la necessitat gairebé inherent de trobar eines per a gestionar-los i sobretot comprendre’ls i interpretar-los perquè es converteixin en dades útils per a la nostra estratègia de comunicació.

A MyNews Analysis preparem informes personalitzats amb l’objectiu d’enfocar-nos en mesurar el retorn (ROI) de les accions, valoració de la reputació de la marca i el seu posicionament competitiu en els mitjans.

Els nostres informes d’anàlisi semàntica extreuen els conceptes clau del clipping i situen la seva rellevància en el context. A partir d’això, analitzem la freqüència absoluta i relativa dels conceptes, obtenint la mitjana i variància de les freqüències amb la finalitat d’establir relacions entre diferents variables, posant en relació marques i conceptes per a estudiar la seva connexió i ajudar en la presa de decisions estratègiques. L’anàlisi semàntica no sols millora la comprensió del llenguatge, sinó que també impulsa la presa de decisions informades en estratègies de comunicació i màrqueting, sent una eina essencial en l’era de la informació digital.

Últimos posts de MyNews

Subscriu-te al nostre blog per estar al dia de MyNews.

Solicita tu demo gratuita

Sol·licita la teva demo gratuïta​